Andere onderzoeken

Onderzoeken

Om jou beter te kunnen begeleiden maken we regelmatig gebruik van ontlastings- en bloedonderzoeken om een betere diagnose te kunnen stellen en daarbij echt een persoonlijk advies afgestemd op de uitslagen kunnen maken.

Welke onderzoeken doen wij?

Ontlastingsonderzoeken: wij werken met verschillende labs samen om de ontlasting te laten onderzoeken. Bij darmproblemen willen we graag weten hoe het met de darmflora is, of de vertering wel goed verloopt, of er ziekteverwekkers (o.a. candida/schimmels) en/of ontstekingen aanwezig zijn enz. Tevens kunnen onderzoeken of er voedselintoleranties zijn.

Bloedonderzoeken: via het bloed kunnen we laten onderzoeken of er voedselintoleranties aanwezig zijn, histamine intoleranties enz. Ook deze onderzoeken zetten we regelmatig in om nog beter persoonlijk advies te kunnen geven.

Voor wie?

In principe kan iedereen een onderzoek doen en bij ons aanvragen. Wij zullen tijdens de intake jouw klachten en wensen bespreken. Als wij denken dat het zinvol is om een onderzoek te laten doen zullen wij jou dit adviseren.

We zetten deze onderzoeken vooral in bij maag-darm problemen, auto-immuunziekten, fibromyalgie, indien afvallen niet lukt, huidproblemen, vermeende voedselallergien/intoleranties.

Kosten?

Helaas worden de onderzoeken niet vergoed door de verzekeraar en zul je die zelf moeten betalen. De consulten met het voedingsadvies n.a.v. het onderzoek worden wel vergoed door de verzekeraar. Lees hier over de vergoedingen.

Het is voor ons lastig om te zeggen wat de precieze kosten zijn omdat we persoonlijk advies geven. Dus kosten van ontlastingsonderzoeken zijn vaak tussen de 20-250 euro.

Een voorbeeld: Basisscreening darm kost 180 euro. Hierbij laat je onderzoeken: vertering, darmflora, candida/schimmels, andere ziekteverwekkers, ontstekingen, conditie van de darmwand, slijmvliesimmuniteit, verdenking op voedselintoleranties. We werken veel met dit pakket.

Kosten voedselintolerantie testen:

Een Imupro 90 voedingsmiddelen test kost 195 euro

Een Imupro 270 voedingsmiddelen test kost 410 euro

Onderzoek aanvragen

Heb je vragen over de onderzoeken en/of wil je een onderzoek aanvragen? Dan horen we graag van je! We geven je graag advies op maat.