BACK TO SCHOOL

Rust zal weer wederkeren… wanneer alle kindertjes weer vertrokken zijn naar school aanstaande maandag. Hoe heerlijk het is als de vakantie aanbreekt, hoe heerlijk ouders het ook weer vinden als ze hun schatjes weer kunnen uitzwaaien, Back to school. En hierbij hoort weer de nodige planning om gezonde lunxboxen te maken.

Na de vakantie Back to School

Gemiddeld rekenen we even 6 weken schoolvakantie, nu vinden wij 2 weken al lang om structuur proberen te behouden, dus moet je nagaan. In die vakantie wordt er natuurlijk opgepast door opa’s en oma’s (en de huisregels gelden niet in het huis van opa en oma, dat weten we), bij vriendjes en vriendinnetjes slapen, laat opblijven, de beloofde ijsjes, het op vakantie gaan natuurlijk, met de daarbij horende snoepjes, koekjes, snackjes. Het is een eetfestijn die kindervakantie.

En mogelijk is het zo dat ouders er een paar pondjes van af willen, voor kinderen hoef dit natuurlijk niet. Maar het op de rit krijgen van de gezonde voeding kan na zo’n vakantie toch knap lastig zijn. Want vanaf maandag moeten de kindertjes weer op tijd het bed uit, naar school en gaan de lunchboxen en flesjes drinken weer in de tas.

Back to School Food

Om te zorgen dat de overgang niet te groot is en we de kindjes nog steeds kunnen verblijden met de gezonde voeding hebben wij enkele gezonde keuzes voor jullie bedacht.

Koop een lunchbox die verdeeld is in compartimenten. Zo is het makkelijk meenemen en heeft je kind keuze van lekkers. Heb je dit niet, maak dan gebruik van silicone muffinhouders, heel handig. De belangrijkste tip: varieer! Niemand vind het fijn om elke dag hetzelfde te eten. Koop een leuke bidon of drinkfles en vul deze met een schijfje citroen of sinaasappel. Schrijf ook eens een leuke notitie op een post- it om de kids een fijne dag of succes te wensen.

La Vita Sana Back to School opties

Vezels>> volkoren boterham, speltboterham, plakjes zoete aardappel, zoete aardappel pannenkoekjes, bananenbrood, pannenkoekjes, wraps, pitabroodjes, peulvruchten in een salade of een dip van hummus, zelfgemaakte granola.

Eiwitten>> ei, gekookt ei, eimuffin, gebakken ei op brood, plakjes vleeswaren, gehaktballetjes, gehaktbrood, kipstukjes, stukjes gebakken tempeh, uitgebakken tofureepjes,

Handje ongezouten noten, blokjes kaas, portie zuivel (dierlijk of plantaardig).

Groenten>> je kan de standaard producten gebruiken zoals komkommer, tomaten, reepjes paprika of wortels. Maar gebruik ook eens: rettich, doperwtjes, sojabonen. Eventueel een klein bakje met dip zoals hummus of een frisse dip van yoghurt

Fruit>> hier kan je alles voor gebruiken. Kies voor seizoenproducten. Pel sommige vruchten want een pauze is niet heel lang en vaak is er niet voldoende tijd om een mandarijntje te pellen en ook nog op te eten.

 

Met deze tips moet het appeltje eitje zijn om een heerlijke lunchbox voor de kids te creëren.

0