Bietensalade met mozzarella

Bij koolhydraat beperkte voeding wordt er vaak gebruikt gemaakt van salades. En wij vinden salades ook heerlijk, maar ze moeten wel mee gaan met het seizoen. De tomaten en komkommersalades zijn prachtig in de zomer, maar deze smaken passen niet helemaal bij het huidige seizoen. Daarom deze heerlijke bietensalade samen met Powerslim. Enjoy!
Je kan deze salade als lunch eten maar anders past het ook prima als avondmaaltijd. Merk je dat deze salade niet voldoende verzadiging geeft dan kan je het recept aanpassen door er bijvoorbeeld iets meer koolhydraten in de vorm van 2-3 eetlepels linzen aan toevoegen.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 (voor)gekookte bieten, in stukjes
  • Flinke hand rucola
  • 90-100 g mozzarella light
  • 5 walnoten, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze voor de bietensalade

  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterdzaadjes, versgemalen peper en het citroensap.
  • Verdeel de bietjes, rucola en de mozzarella op een bord.
  • Besprenkel met de dressing en maak af met de gehakte walnoten.