Bloemkoolsoep

Met dit herfstige weer hebben we toch echt minder trek in frisse salades. We willen verwarmend eten voor ons voorgeschoteld krijgen. We willen een warme buik krijgen en ons gezicht willen warmen aan de tafel. Daarom vandaag een heerlijke bloemkoolsoep

Winterkorst is normaliter zware voeding, denk aan puree, stamppoten met jus, grotere stukken vlees in stoofpotten (met daar weer aardappel of andere zetmeelproducten in). Deze maaltijden eten we vaak als avondmaaltijd, maar omdat de dagen korter zijn en we onze avond gebruiken om op de bank te kruipen met Netflix en een mok thee betekend dit dat we niet heel erg actief zijn. Daarom is het ook niet zo’n grandioos idee om in de avond maaltijden met de grootste hoeveelheid energie te nuttigen. Daarom deze overheerlijke bloemkoolsoep. Helemaal vol met groenten, de bloemkool kan een zetmeelproduct nabootsen waardoor het het effect kan creëren van een aardappel.

Ingrediënten voor de bloemkoolsoep

250 ml  kruidenbouillon, voor de Powerslimmers onder ons, gebruik de Powerslim bouillon
50 g bloemkool in roosjes
150 g champignons in stukjes
1 el verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze voor de bloemkoolsoep

  • Snijd de bloemkoolroosjes fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de bloemkool en de champignons toe.
  • Laat circa 15 minuten zachtjes koken totdat de groente klaar zijn.
  • Serveer met de verse peterselie.

Tip!

Eet er een geroosterde koolhydraatarme boterham bij, snijd deze diagonaal door en besmeer deze met knoflookboter. Zo maak je de maaltijd compleet.