Goed voornemen: beter water drinken

Het nieuwe jaar is begonnen dus dat betekend weer nieuwe voornemens. La Vita Sana wil jullie hierbij helpen en daarom geven wij tips om de je goede voornemen te behalen. Een van de meest voorkomende is beter water drinken. Vaak komt dit vanuit de wens om je lichaam te reinigen, want je lever en nieren zijn je grootste detox organen in je lichaam. Dus nee we hebben geen sapjes, kuurtjes of detoxpillen nodig, dit kan je lichaam hartstikke goed zelf.  En bij afvallen hoort natuurlijk ook meer drinken, want als je afvalt dan komen er ook afvalstoffen vrij en deze moet je natuurlijk zelf uitscheiden, dus meer plassen is dan noodzakelijk. En dat gaat makkelijker als je voldoende drinkt.

Drink uit grote glazen
Hierdoor zorg je ervoor dat het glas minder snel leeg is en drink je automatisch meer.

Zet het water in je gezichtsveld
Hoe vaker je het ziet, hoe meer je de neiging hebt om ook daadwerkelijk te drinken. Anders kan het zo aan je voorbij gaan, zeker als de dorstprikkel ook niet optimaal is.

Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt
Neem dus altijd een flesje water mee onderweg. Nu zit je nooit meer zonder. Ga je wandelen, fietsen of de stad in neem dan een flesje water mee. Kies voor een duurzame fles van glas of van gerecycled plastic.

Houd bij hoeveel water je drinkt
Zo weet je wat je al hebt gedronken en dus ook wat je tekort komt. Dit kun je doen door uit flesjes van een halve liter te drinken; schenk het water via een waterkan van één liter in je glas, als je dan anderhalf tot twee kannen op hebt weet je dat je voldoende hebt gedronken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een maatbeker gebruiken. Dit hoef je niet dagelijks te doen, maar zo krijg je inzicht in hoeveel je drinkt. En er zijn ook leuke apps waarbij je kunt bijhouden hoeveel je gedronken hebt.

Maak het water smaakvoller
Vind je water maar saai smaken? Geef het dan een smaakje. Niet met aanmaaklimonade, maar met vers fruit. Voeg er een schijfje citroen aan toe of een blaadje citroenmelisse of verse munt. Je kan met deze koude maanden ook kiezen voor thee, denk aan heet water met een kaneelstokje of verse munt.

Drink meteen als je uit je bed komt
Drink meteen nadat je bent opgestaan een glas water. Door de nacht heen heb je geen water gedronken en heb je het lichaam niet kunnen hydrateren, het heeft dus zeker wel behoefte aan vocht.

Stel het bijvullen niet uit
Haal meteen nieuw water als je de laatste slok uit je glas neemt. Stel dit niet uit, want van uitstel komt afstel. Tussendoor toch even de krant lezen of nog even de was ophangen. Als het glas niet gevuld staat

Meer slokken tegelijk
Verhoog je dosis vochtinname door elke keer als je een slokje neemt er meteen nog twee slokken achteraan te nemen. Dit helpt ook als het niet lukt om door de dag te drinken, dan is het niet erg als je in één keer een grote hoeveelheid drinkt.

Met deze tips kunnen we het lichaam goed hydrateren en zijn we wederom op weg naar het gezonde leven.