MAKREEL SALADE

Makreel is een schoolvoorbeeld van goede vis, want het zit vol goede vetten (omega 3) en heeft weinig andere ingrediënten nodig om op smaak te komen. Vaak wordt het gegeten in een pure vorm, dus gestoomd, gerookt of soms uit blik. Om aan de advieshoeveelheid omega 3 vetzuren per dag te komen, is 70 gram makreel per week al voldoende. 100 gram gestoomde makreel bevat 4,6 gram omega 3. Daarnaast is vis een bron van allerlei andere gunstige voedingsstoffen als mineralen en eiwitten. Ook is makreel een belangrijke bron van vitamine D.

Met makreel koken

Het kan lastig zijn om er een maaltijd mee te maken omdat makreel een nogal overheersende smaak heeft die niet altijd samengaat met andere producten. Om jullie kennis te laten maken met deze veelzijdige vis heeft Powerslim daarom een lekker fris recept. Zo wordt het makkelijker om  vaker vis op het menu te zetten. Maak daarom deze spitskoolsalde met gerookte makreel.

Bereidingswijze makreelsalade

Maak een dressing door de magere kwark, mosterd, citroensap, olijfolie, zout en peper goed met elkaar te mengen. Voeg de spitskool, lente-ui en de knoflook toe en roer alles even goed door elkaar. De salade wordt het lekkerst als je deze circa 1 uur afgedekt in de koelkast laat staan. Serveer met de gerookte makreel en breng eventueel nog wat extra op smaak met wat zout en peper. Wanneer je een grotere portie maak heb je ook meteen een heerlijke salade als lunch                                                                                      voor de volgende dag.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150-200 g gerookte (peper) makreel
  • 100 g spitskool
  • 1 stengel lente-ui in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl sterke mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 el magere kwark
  • ½ el olijfolie
  • Peper
  • Zout