ZELFGEMAAKTE NOTENREEP

Wil je ook zo eerlijk en puur eten? Tegenwoordig is de voedselindustrie steeds meer in opspraak over hun ingrediënten. Daarom deze zelfgemaakte notenreep, alle ingrediënten zijn puur natuur en deze is ook nog eens geschikt voor onze veganistische lezers.  De reep bevat daarnaast ook nog eens gezonde vetzuren en extra mineralen. Dus duik de keuken in en maak je eigen notenreep.

Puur natuur

Elke supermarkt verkoopt tegenwoordig ook wel muesli of notenrepen. Hoe makkelijk is het om een  product te maken en hier dan de naam ‘gezond’ op te plakken, helaas dit gebeurd continu. Je kunt de supermarkt niet doorlopen of de repen worden je om de oren gegooid. Menig consument vult zijn boodschappenkarretje met het zogenaamd ‘gezonde tussendoortje’.

Maagvullend zijn de repen zeker ja en variatie is er genoeg: reep met chocolade, yoghurt, zomerfruit noem het maar op het bestaat. Deze ingrediënten worden in de fabriek toegevoegd samen met kunstmatige zoet en kleurstoffen. De consument word verkeerd ingelicht met als gevolg dat veel kinderen tegenwoordig als tussendoortje een mueslireep krijgen( vol met suikers). Wil je graag weten wat je precies eet? Wil je eerlijk en puur koken? Dan is dit een ideaal recept voor jou.

Het is een heerlijke notenreep, vol met vezels. Je kan de notenreep zelfs gebruiken als goede ondergrond voor het sporten. Want de reep zit boordevol energie.  Of gebruik de notenreep als ontbijt, makkelijk mee te nemen.

Ingrediënten voor notenkoek (3 stuks)

  • 1  banaan
  • 80 gram ongezouten gemengde noten
  • 5 dadels/abrikozen
  •  3 eetlepels havervlokken
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 theelepels kaneel

Benodigdheden

Snijplank, mes, mengkom, weegschaal en een kookring

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan tot een smeuïg mengsel en hak de noten in grove stukken.
  • Voeg de banaan, noten, gedroogd fruit, havervlokken, agarvesiroop en kaneel samen en meng dit door elkaar.
  • Neem een kookring en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Vul de kookring met zonnebloempitten totdat het bakpapier niet meer zichtbaar is.
  • Schep 1/3 deel van het notenmengsel in de ring en bestrooi deze met kokosrasp. Druk deze zo stevig mogelijk aan.
  • Verwijder de kookring, zet de bakplaat 15 minuten op 180 graden in de oven. Laat de notenkoek nog minstens 5 minuten afkoelen en smullen maar.

De reep is op een koele donkere plek zelf 2 dagen houdbaar.

0
    0
    Je winkelmandje
    Your cart is emptyReturn to Shop