De diëtisten van La Vita Sana voedingsadviesbureau

Anouk de Veen

Anouk, dietist La Vita Sana

Sinds 2009 ben ik afgestudeerd diëtist. Daarnaast heb ik de opleidingen tot sportdiëtist en kinderdiëtist succesvol afgerond en heb ik verschillende bijscholingen en cursussen gedaan. Sinds 2017 ben ik ook Orthomoleculair therapeut.

In 2013 ben ik gestart met La Vita Sana voedingsadviesbureau. U kunt bij mij terecht voor verschillende soorten dieetzorg. In overleg met u wordt een persoonlijk advies op maat gemaakt. Ik werk voornamelijk op basis van een koolhydraatbeperking, dit geeft namelijk een blijvend goed resultaat.

Erg belangrijk vind ik voeding en psychologie. Ik begeleid cliënten met eetbuien en/of emotie-eten door middel van verschillende opdrachten om zo de eetbuien onder controle te krijgen.

Ik spreek het liever van een voedingsadvies dan van een dieet en werk met u richting een verandering van eet- en leefstijl. Dat is namelijk nodig om een blijvend goed resultaat te boeken.

Regelmatig geeft ik workshops over voeding bij fibromyalgie, houd hiervoor onze facebookpagina en website in de gaten. In het voorjaar 2017 heb ik een paper over fibromyalgie geschreven, hiervoor heb ik veel onderzoek gedaan. In de praktijk begeleid ik ook veel mensen met fibromyalgie individueel, het voedingsadvies is afhankelijk van de klachten dus ook echt op maat!

Eeuwig op dieet?

Nee! Probeert u zich te motiveren om uw leefstijl te veranderen en om uit te zoeken hoe u een nieuw eet- en leefpatroon het beste vast kunt houden. Ik help u hier graag bij!

Komt u voor een sportvoedingsadvies? Ik zal aan de hand van uw eet-, leef- en trainingspatroon een uitgebreide analyse maken van de benodigde voedingsstoffen en een voedingsadvies maken dat u helpt om de prestaties te verbeteren. Doordat ik zelf op hoog niveau heb geschaatst gewielrend, heb ik veel affiniteit met sport en sporters.

Om mijn kwaliteit te waarborgen, volg ik cursussen en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor diëtisten. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en het NKD Netwerk Kinder Diëtisten 

Spreekuurlocaties

Nijmegen, Berg en Dalseweg 83 (Hypericon) op maandag, dinsdag en vrijdag.

Lent, Pelargoniumstraat 1 op donderdagavond.

 

 

Daphne van den Berg

Diëten kunnen we allemaal, echter geeft dit voor een korte periode resultaat waarna we terugvallen in ons oude en gebruikelijke patroon. Ik geef dan ook geen dieet. Samen met u wil ik een gezond eetpatroon creëren waarbij u bewust wordt gemaakt van gezonde voeding. Hierdoor leert u gezonde keuzes maken waarbij geen restricties zijn en krijgt u een levensstijl die vol te houden is.

Verandering van spijs

Nadat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de HAN heb afgerond ben ik als klinische diëtist in het RadboudUMC gaan werken. In het ziekenhuis heb ik onder andere patiënten met overgewicht, ondervoeding, diabetes, reumatische aandoeningen, oncologie en maag- darmproblemen behandeld en begeleid. Hierbij heb ik ook mensen begeleid met psychische problematiek. Hierdoor ben ik bekend met diverse ziektebeelden, soorten begeleiding en samenwerking tussen diverse disciplines.

Ik wil graag meer kennis op het gebied van voeding meegeven, meer informatie over producten en bereidingswijzen bieden. U meer kennis geven over hoe een gezonde maar zeer zeker ook lekkere maaltijd klaargemaakt kan worden.

Voeding bij kanker

In het ziekenhuis heb ik voornamelijk mensen op de afdeling oncologie begeleid. Hierbij was ik betrokken bij de voedingstoestand voor, tijdens en na behandeling. Door ziekte kan het zijn dat de eetlust verminderd of dat ziekte zorgt voor moeilijkheden met het eetproces. Hierbij heb ik patiënten ondersteund door middel van aanpassingen en verrijking van het dieet. Een zeer dankbaar proces.

Kwaliteit

Om mijn kwaliteit te waarborgen volg ik bijscholingen, sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor diëtisten en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten. In november 2016 heb ik de post HBO-cursus Motivational Interviewing afgerond. En eind 2017 heb ik de opleiding tot sportdiëtist succesvol afgerond!

Spreekuurlocaties

Nijmegen, Graafseweg 274, kamer 2.15 (Augustinusklooster) op maandag, woensdag (ook ’s avonds), donderdag en vrijdag.

Huissen, van Voorststraat 1 (Oostveen en Kamp) op donderdagochtend en vrijdagmiddag

Huissen, Polseweg 17 op dinsdagmiddag

Gendt, Dorpsstraat op dinsdagochtend

Molenhoek, Lierweg 1.

 

 

 

Sooner Griesinger

Stagiaire

Ik ben op dit moment bezig met de afronding van mijn opleiding voeding en diëtetiek en mag bij La Vita Sana stage lopen en mijn vaardigheden op het gebied van behandelen verbeteren.
Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar heb ongeveer 4 jaar geleden Nederlands geleerd, omdat ik heel graag de opleiding in Nijmegen wilde volgen.
Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in voeding, vooral in wat gezonde voeding voor ons lichaam kan betekenen en heb daarom heel bewust ervoor gekozen diëtist te worden.
Bij mijn vorige stages heb ik al ervaringen op kunnen doen met recepten ontwikkelen, scholingen voor diëtisten voorbereiden, BIA-metingen uitvoeren, de voeding berekenen en mensen adviezen op het gebied van gezonde voeding geven.
In mijn dagelijkse leven vind ik het heel leuk om te koken, naar het sportcentrum te gaan, te dansen en natuurlijk ook met mijn vrienden lekker een koffie te gaan drinken in een van de leuke cafés in Nijmegen.
Ik hoop dat we elkaar in de praktijk zien!