De orthomoleculaire diëtisten van La Vita Sana voedingsadviesbureau

Anouk de Veen

Orthomoleculair, sport- en kinderdiëtist
Hormoonfactor trainer/coach en darmtherapeut

Anouk, dietist La Vita Sana

Sinds 2009 ben ik afgestudeerd diëtist. Daarnaast heb ik de opleidingen tot sportdiëtist en kinderdiëtist succesvol afgerond en heb ik verschillende bijscholingen en cursussen gedaan. Sinds 2017 ben ik ook Orthomoleculair therapeut. Sinds 2019 ben ik ook Hormoonfactor trainer/coach. En heb ik een darmtherapeuten opleiding gedaan.

In 2013 ben ik gestart met La Vita Sana voedingsadviesbureau. Je kunt bij mij terecht voor verschillende soorten dieetzorg. In overleg met jouw wordt een persoonlijk advies op maat gemaakt. Ik werk voornamelijk op basis van een koolhydraatbeperking, dit geeft namelijk een blijvend goed resultaat. Wel altijd een voedingsadvies op maat!

Erg belangrijk vind ik voeding en psychologie. Ik begeleid cliënten met eetbuien en/of emotie-eten door middel van verschillende opdrachten om zo de eetbuien onder controle te krijgen.

Ik spreek het liever van een voedingsadvies dan van een dieet en werk met u richting een verandering van eet- en leefstijl. Dat is namelijk nodig om een blijvend goed resultaat te boeken.

Regelmatig geeft ik workshops over voeding bij fibromyalgie, de overgang en omgaan met stress, houd hiervoor onze facebookpagina en website in de gaten. In het voorjaar 2017 heb ik een paper over fibromyalgie geschreven, hiervoor heb ik veel onderzoek gedaan. In de praktijk begeleid ik ook veel mensen met fibromyalgie individueel, het voedingsadvies is afhankelijk van de klachten dus ook echt op maat!

Eeuwig op dieet?

Nee! Probeer je te motiveren om jouw leefstijl te veranderen en om uit te zoeken hoe jij een nieuw eet- en leefpatroon het beste vast kunt houden. Ik help jou hier graag bij!

Kom je voor een sportvoedingsadvies? Ik zal aan de hand van jouw eet-, leef- en trainingspatroon een uitgebreide analyse maken van de benodigde voedingsstoffen en een voedingsadvies maken dat jou helpt om de prestaties te verbeteren. Doordat ik zelf op hoog niveau heb geschaatst en gewielrend, heb ik veel affiniteit met sport en sporters.

Hormonen

Het is balans brengen van hormonen is erg belangrijk voor het lichaam. Zodra de hormonen in balans zijn voel je je fit, energiek en slaap je goed. Door ons huidige eetpatroon raken de hormonen ontzettend uit balans hierdoor ontstaan er veel klachten zoals slaapproblemen, heftige overgangsklachten, PMS klachten, PCOS, darmproblemen, schildklierproblemen enz.

Ik kan jou helpen om de hormonen weer in balans te brengen!

Om mijn kwaliteit te waarborgen, volg ik cursussen en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor diëtisten. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten, het NKD Netwerk Kinder Diëtisten en Netwerk Orthomoleculair Diëtisten 

Spreekuurlocaties

 • Nijmegen, Berg en Dalseweg 83 (Hypericon) op maandag, dinsdag en vrijdag.
 • Lent, Edith Piafstraat 110 B, op donderdagavond.
 • Elst, van Oldenbarneveldstraat 4a, op woensdagavond.
 • Grave, St. Elisabethstraat 15b / Gasthuisstraat 48 op maandag

Daphne van den Berg

Orthomoleculair, hormoonadviseur en (sport)diëtist

Diëten kunnen we allemaal, echter geeft dit voor een korte periode resultaat waarna we terugvallen in ons oude en gebruikelijke patroon. Ik geef dan ook geen dieet. Samen met jou wil ik een gezond eetpatroon creëren waarbij je bewust wordt gemaakt van gezonde voeding. Hierdoor leer je gezonde keuzes maken waarbij geen restricties zijn en krijg je een levensstijl die vol te houden is.

Nadat ik de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de HAN heb afgerond ben ik als klinische diëtist in het RadboudUMC gaan werken. In het ziekenhuis heb ik onder andere patiënten met overgewicht, ondervoeding, diabetes, reumatische aandoeningen, oncologie en maag- darmproblemen behandeld en begeleid. Hierbij heb ik ook mensen begeleid met psychische problematiek. Hierdoor ben ik bekend met diverse ziektebeelden, soorten begeleiding en samenwerking tussen diverse disciplines.

Ik wil graag meer kennis op het gebied van voeding meegeven, meer informatie over producten en bereidingswijzen bieden. Je meer kennis geven over hoe een gezonde maar zeer zeker ook lekkere maaltijd klaargemaakt kan worden.

Voeding bij kanker

In het ziekenhuis heb ik voornamelijk mensen op de afdeling oncologie begeleid. Hierbij was ik betrokken bij de voedingstoestand voor, tijdens en na behandeling. Nu ik in de eerstelijn werk begeleid ik ook mensen met kanker en ben ik aangesloten bij het oncologienetwerk in Huissen en Nijmegen. Door ziekte kan het zijn dat de eetlust verminderd of dat ziekte zorgt voor moeilijkheden met het eetproces. Hierbij ondersteun ik cliënten door middel van aanpassingen en verrijking van het dieet. Een zeer dankbaar proces.

Kwaliteit

Om mijn kwaliteit te waarborgen volg ik bijscholingen, sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor diëtisten en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten. In november 2016 heb ik de post HBO-cursus Motivational Interviewing afgerond. En eind 2017 heb ik de opleiding tot sportdiëtist succesvol afgerond!

Ook heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Voedings- en suppletieadviseur en hormoonspecialist afgerond en geef ik ook orthomoleculair advies.

Spreekuurlocaties

 • Nijmegen, Graafseweg 274, kamer 2.15 (Augustinusklooster) op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
 • Huissen, van Voorststraat 1 (Oostveen en Kamp) op donderdagochtend en vrijdagmiddag
 • Molenhoek, Lierweg 1. Op maandagavond en dinsdagochtend
 • Lent, Edith Piafstraat 110 B, dinsdagavond
 • Grave, St. Elisabethstraat 15b / Gasthuisstraat 48 op maandag

Ilse Hendriks

Allround diëtist, kinderdietist, GOK-diëtist
Vitaliteitscoach
Na een carrière in de mode en kleding heb ik ervoor gekozen om mijzelf om te scholen tot diëtist. Ik heb mijn hele leven al een bijzondere band met voeding; door allergieën en ziekte in mijn familie weet ik dat voeding een enorme impact heeft op de gezondheid. Voeding is één onderdeel van je leefstijl, en een goede leefstijl helpt voor een groot deel je gezondheid
behouden, of terug te winnen. Gelukkig zijn we ons met zijn allen steeds meer van bewust van de invloed die we zelf kunnen uitoefenen op onze leefstijl en dus ook op onze gezondheid.

 

Leefstijlverandering

Iedereen heeft daarmee voor een groot deel de regie over zijn eigen leven.
Echter kan het een lastige opgave zijn om goed te eten en je leefstijl te verbeteren, hiervoor is het vaak nodig je gedrag aan te passen. Het veranderen van je gedrag is één van de moeilijkste dingen die er is, hier heb ik mij de afgelopen jaren tijdens de studie in gespecialiseerd. Door in kaart te brengen hoe je eet, slaapt, beweegt en je je voelt, kunnen we samen bepalen wat er nodig is om je doelen te bereiken.

 

Trends

Mode en voeding hebben veel met elkaar gemeen. Zo zijn ze beiden onderhevig aan trends en moet iedereen nou eenmaal eten en kleding dragen. Iedereen heeft dan ook een mening over wat nou gezonde voeding is en, net als smaak in kleding, varieert deze mening van persoon tot persoon. Het kan dan ook lastig zijn om tot een passend eetpatroon te komen, dat haalbaar is, past in jou leven en bij jou gezondheid. Tenslotte moet je het allemaal wel zelf doen en het liefst een leven lang volhouden. Trends zijn van korte duur, maar je gezondheid gaat hopelijk lang mee.

 

Allergie of dieet-wensen

Het kan zijn dat je een aantal producten niet kunt of wilt gebruiken. Door bijvoorbeeld een allergie of de wens om plantaardig te eten. Door producten simpelweg uit de voeding te schrappen, en ze niet op de juiste manier te vervangen, kun je een tekort aan voedingsstoffen krijgen, waardoor je gezondheid achteruit kan gaan. Ook met praktische adviezen bij het weglaten of vervangen van producten kan ik je helpen.
 

Kwaliteit

Om mijn kwaliteit te waarborgen volg ik diverse bijscholingen, sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten.

 

Spreekuurlocaties

 • Elst, van Oldenbarneveldstraat 4a, op maandagmiddag en avond
 • Huissen, van Voorststraat 1. Op donderdagochtend
 • Huissen, Polseweg 17, op dinsdagmiddag
 • Gendt, Dorpstraat/fysio Wismans, op dinsdagochtend 

Demi van Maanen

Allround diëtist en Powerslimcoach

Grote liefde voor voeding


Ik ben Demi van Maanen, afgestudeerd diëtist met een (grote) liefde voor voeding. Die had ik overigens al toen ik klein was, toen wilde ik namelijk kok worden! Nu ben ik een iets andere richting ingeslagen, waarin ik de combinatie maak van mensen helpen en werken met voeding. 


Een gezondere jij


Je kunt bij mij terecht voor verschillende voedingsvragen. Graag wil ik jou helpen, inspireren en motiveren naar een gezondere jij! Mijn manier van aanpak is geen dieet. Door te luisteren naar jouw wensen, voedingspatroon, beweegpatroon en algehele leefstijl  gaan we samen aan de slag om gezondere keuzes te maken. Je gaat dus niet op dieet, maar veranderingen waar jij iets aan hebt voor jouw hele leven. Goed voor jezelf zorgen noem ik dat!

Binnen mijn begeleiding help ik je op een creatieve manier naar het creëren van een gezonde leefstijl waarbij jij je goed voelt. Belangrijk hierbij vind ik dat de begeleiding die ik jou geef past op jouw persoonlijke situatie. Jouw advies is maatwerk en daar neem ik graag de tijd voor.
Naast het begeleiden van mensen naar een gezondere leefstijl, begeleid ik mensen met maag- darmklachten zoals prikkelbare darm syndroom (PDS), mensen met een allergie, intolerantie of een veganistische/vegetarische leefstijl. Ook begeleid ik mensen met ondergewicht, een zwangerschap of mensen die last hebben van eetbuien of emotie-eten. 
Samen bepalen we wat jouw doel is en werken we daar naartoe!

Kwaliteit


Om mijn kwaliteit te waarborgen sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici, ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten, houd ik mijzelf op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen omtrent voeding en volg ik cursussen en scholingen.

Spreekuurlocaties:

 • Nijmegen, Graafseweg 274. Op maandagmiddag/avond en vrijdagmiddag
 • Huissen, van Voorststraat 1. Op woensdagmiddag

Stagiaires

Wij zijn een opleidingspraktijk. Daarom zul je regelmatig een stagiaire zien bij het consult.

We vinden het belangrijk om nieuwe dietisten op te leiden! Daarom zal het regelmatig voorkomen dat een stagiaire het consult doet. Mocht je dit niet prettig vinden dan kun je dit van te voren aangeven.

Op dit moment hebben we 2 stagiaires:

 • Inge Basten, ze loopt met Ilse en Anouk mee
 • Nienke Janssen, ze loopt met Daphne mee