Kinderdiëtist

Wanneer naar de kinderdiëtist?

Anouk de Veen en Josien Homburg zijn de kinderdietisten van La Vita Sana. 

Je kunt terecht voor alle vragen die je hebt over de voeding van jouw kind.

Denk dan bijvoorbeeld aan vragen over:

 • Groei en gewicht
 • Coeliakie
 • Voedselallergie
 • Lactose-intolerantie, gluten intolerantie of andere intoleranties
 • Obstipatie of diarree
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Zuigelingenvoeding
 • De eerste hapjes
 • Eet mijn kind wel genoeg? Analyse van de voeding op voldoende vitaminen/mineralen en voedingsstoffen.
 • Sport uw kind veel? Ook hier kunnen wij als sportdiëtist advies over geven.

Ook zwangere vrouwen met vragen over hun eetpatroon, kunnen een afspraak maken met ons.

Heeft jouw kind een voedselallergie of intolerantie maar wil je wel borstvoeding blijven geven? Neem ook dan contact met ons op, samen zullen we kijken naar een geschikt dieet voor jou, zodat je borstvoeding kunt blijven geven.

Werkwijze

Jij wilt als ouder graag weten wat je kunt doen om jouw kind het beste te helpen. Als kinderdiëtist zullen wij eerst vragen wat het probleem is en wat de reden is dat jij met jouw kind bij ons een afspraak wilt maken. Dit kan een medische reden zijn, maar je kunt ook uit eigen initiatief een afspraak willen maken. Indien er een medische reden is zullen wij tijdens de behandeling contact houden met de verwijzende arts.

Het kan zijn dat wij u vragen om voor de eerste afspraak al een aantal dagen het eetpatroon van jouw kind op te schrijven en naar osn toe te e-mailen of sturen. Het doel hiervan is dat wij voor de afspraak al een goed beeld krijg van het eetpatroon van jouw kind en dat wij voor de afspraak de voeding al kan analyseren op voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Tijdens de eerste afspraak zullen wij rekening houden met de uitgangssituatie (wat is het probleem), onderzoeken en navragen waar we rekening mee moeten houden (vriendjes/vriendinnetjes, eetgewoonten, sport, school, enz.) Daarna zullen we tips en adviezen geven en uitleg hierbij geven.

Na het eerste consult maken we een persoonlijk voedingsadvies voor jouw kind. Deze krijgt je per post of per e-mail. Het vervolgconsult zal 3-4 weken na het eerste consult zijn. Tijdens dit consult gaan we kijken hoe het is gegaan met de adviezen die ik heb gegeven, vragen beantwoorden en afstemmen hoe de behandeling verder zal gaan.

Vergoeding en tarieven

In 2023 is er weer 3 uur dieetvergoeding vanuit de basisverzekering. 3 uur betekent ongeveer 3-4 consulten. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en kunnen dus gratis op consult komen!

Je hebt in sommige gevallen een verwijsbrief van de (huis)arts nodig, klik hier om deze te downloaden en in te laten vullen. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat jouw kind nog extra uren dieetvergoeding krijgt, hiervoor kun je je eigen polisvoorwaarden raadplegen.

Directe toegankelijkheid diëtist (DTD)

Je kunt bij ons veelal terecht zonder een verwijsbrief. Echter, de volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief van jouw (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering:

CZ, OHRA, Delta Lloyd, ONVZ, DSW, Ditzo, de Amersfoortse, Friesland verzekeraar, Kiemer en Zorg en Zekerheid

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips omtrent kindervoeding? Volg dan onze Facebookpagina! Klik op de link om op onze pagina te komen.

facebook

Wij zijn aangesloten bij:

NKD_logo_300_dpi

0
  0
  Je winkelmandje
  Your cart is emptyReturn to Shop