Kinderdiëtist

Wanneer naar de kinderdiëtist?

U kunt terecht voor alle vragen die u heeft over de voeding van uw kind.

Denk dan bijvoorbeeld aan vragen over:

  • Groei en gewicht
  • Coeliakie
  • Voedselallergie
  • Lactose-intolerantie, gluten intolerantie
  • Obstipatie of diarree
  • Vegetarische voeding
  • Zuigelingenvoeding
  • De eerste hapjes
  • Eet mijn kind wel genoeg? Analyse van de voeding op voldoende vitaminen/mineralen en voedingsstoffen.
  • Sport uw kind veel? Ook hier kan ik als sportdiëtist advies over geven.

Ook zwangere vrouwen met vragen over hun eetpatroon, kunnen een afspraak maken met ons.

Heeft uw kind een voedselallergie of intolerantie maar wilt u wel borstvoeding blijven geven? Neem ook dan contact met ons op, samen zullen we kijken naar een geschikt dieet voor jou, zodat u borstvoeding kunt blijven geven.

Werkwijze

U wilt als ouder graag weten wat u kunt doen om uw kind het beste te helpen. Als kinderdiëtist zal ik u eerst vragen wat het probleem is en wat de reden is dat u met uw kind bij mij een afspraak wilt maken. Dit kan een medische reden zijn, maar u kunt ook uit eigen initiatief een afspraak willen maken. Indien er een medische reden is zal ik tijdens de behandeling contact houden met de verwijzende arts.

Het kan zijn dat ik u vraag om voor de eerste afspraak al een aantal dagen het eetpatroon van uw kind op te schrijven en naar mij toe te e-mailen of sturen. Het doel hiervan is dat ik voor de afspraak al een goed beeld krijg van het eetpatroon van uw kind en dat ik voor de afspraak de voeding al kan analyseren op voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Tijdens de eerste afspraak zal ik rekening houden met de uitgangssituatie (wat is het probleem), onderzoeken en navragen waar we rekening mee moeten houden (vriendjes/vriendinnetjes, eetgewoonten, sport, school, enz.) Daarna zal ik tips en adviezen geven en uitleg hierbij geven.

Na het eerste consult maak ik een persoonlijk voedingsadvies voor uw kind. Deze krijgt u per post of per e-mail. Het vervolgconsult zal 3-4 weken na het eerste consult zijn. Tijdens dit consult gaan we kijken hoe het is gegaan met de adviezen die ik heb gegeven, vragen beantwoorden en afstemmen hoe de behandeling verder zal gaan.

Vergoeding en tarieven

In 2018 is er weer 3 uur dieetvergoeding vanuit de basisverzekering. 3 uur betekent ongeveer 4-5 consulten. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en kunnen dus gratis op consult komen!

U heeft in sommige gevallen een verwijsbrief van de (huis)arts nodig, klik hier om deze te downloaden en in te laten vullen. Indien u aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat uw kind nog extra uren dieetvergoeding krijgt, hiervoor kunt u uw eigen polisvoorwaarden raadplegen.

Directe toegankelijkheid diëtist (DTD)

U kunt bij ons veelal terecht zonder een verwijsbrief. Echter, de volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief van uw (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering:

CZ, OHRA, Delta Lloyd, ONVZ, DSW, Ditzo, de Amersfoortse, Friesland verzekeraar, Kiemer en Zorg en Zekerheid

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips omtrent kindervoeding? Volg dan mijn Facebookpagina! Klik op de link om op mijn pagina te komen.

facebook

Ik ben aangesloten bij:

Logo_KinderteamNKD_logo_300_dpi