Gevulde eitjes

Het is weer weekend en we hebben zin om onszelf weer even lekker te verwennen. En dit weekend doen we dat met ouderwetse gevulde eitjes. Voor mij (Daphne) is dit echt nostalgisch. Vroeger maakte mijn oma namelijk altijd gevulde eitjes met de feestdagen. Ik kon hier geen genoeg van krijgen. Tegenwoordig liggen de schappen vol met hippe tussendoortjes maar de ouderwetse snacks doen het qua gezondheid en puur eten toch echt beter. Geen koolhydraatrijke snackjes maar het pure eten, dan net wat specialer gemaakt. Het is om je vingers bij op te eten, heerlijk.

En nu maak ik het zelf ook zo vaak als ik kan, ik vind het een perfecte snack. Het smaakt heerlijk, is kneiter gezond en je hebt de benodigdheden ook bijna altijd al in huis. Dus we hoeven er niet de deur voor uit. Ik zelf ben de variant met tonijn gewend maar je kan de eieren eigenlijk met van alles vullen, gerookte zalm is ook heerlijk. Ben je vegetarisch? Doe dan in plaats van de eitjes te vullen met tonijn gehakte walnootjes met wat stukjes gedroogde abrikoos erdoor.

Hoe maken we deze heerlijke eitje?

Benodigdheden voor 4 personen (we eten ongeveer 2 eitjes per persoon)

  • 8 eieren
  • Blikje tonijn (op water)
  • Zaanse mayonaise (ongeveer 2-3 eetlepels)
  • Chilipoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze voor gevulde eitjes

  • Kook de eieren in 10 minuten totdat ze hard zijn van binnen
  • Pel de eieren en halveer ze
  • Haal het eigeel uit het ei en doe deze apart in een bakje
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg deze samen met de mayonaise bij het eigeel
  • Prak het hele geheel goed door en vul de eitjes, breng op smaak met een beetje zout en peper
  • Strooi de chilipoeder over de eitjes en smikkelen maar