Tarieven

Tarieven per 1-1-2023

1e consult
± 60 minuten consult + individueel dieetvoorschrift
€120,-
Vervolgconsult lang
30 minuten
€44,-
Vervolgconsult kort
15 minuten
€22,-
Alleen wegen moment
4 x per maand ± 10 min
€40,-
Voordelige strippenkaart
6 consulten van 15 minuten
€109,-
E-consult kort
per verstuurde e-mail met adviezen
€22.-
Online videobellen/telefonisch consult
per 15 minuten
€22.-
Weekmenu’s koolhydraatbeperkt
per 4 weken
€30,-
Dieetverklaring Belastingdienst invullen€22,-
EMB test
zie onder
€220,-
Imupro 90 voedselintolerantietest €195,-
Imupro 270 voedselintolerantietest€410,-

EMB test

De kosten voor een EMB test bedragen 190 euro voor bestaande klanten. Na de afname plannen we een vervolgconsult in en nemen we samen de uitslag en het persoonlijke behandelplan door, waarin veel praktische tips staan voor het herstellen van de eventuele tekorten/belastingen.

Als je graag de bloedtest wil doen, maar nog nooit op intakegesprek bent geweest bij ons, kun je de EMB test doen voor 220 euro. Dit is duurder omdat wij eerst een intake gesprek moeten afnemen zodat wij je klachten en wensen helder hebben. Na de afname kom je na 3-4 weken langs en bespreken we de test en krijg je alles via de mail.

Indien je verhinderd bent dien je 24 uur van te voren af te bellen, anders zullen we de gereserveerde tijd in rekening moeten brengen. Zie Toestemmingsverklaring en leveringsvoorwaarden

De thuisdiëtist

Wil je graag dat de diëtist bij je thuis komt? Dit kan! Voor alle huisbezoeken binnen een straal van 10 km vanaf de praktijkadressen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Woon je buiten deze straal dan zijn de kosten 0,50 cent per km vanaf het praktijkadres.

Als je gebruik maakt van de thuisdiëtist kom je niet in aanmerking voor dieetvergoeding via de verzekering. Je zult onze factuur zelf moeten betalen. Is er een medische indicatie voor een huisbezoek? En heeft je (huis)arts een verwijzing gemaakt dan kom je wel in aanmerking voor dieetvergoeding bij je verzekering.

Vergoedingen 2023

In 2023 is er weer 3 uur dieetvergoeding vanuit de basisverzekering. Alle zorg geleverd vanuit de basisverzekering gaat eerst van je eigen risico af. 3 uur dieetvergoeding is maximaal ongeveer 200-220 euro (afhankelijk van je verzekeraar) wat van jouw eigen risico af kan gaan. Dit staat gelijk aan 3-4 consulten.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en kunnen dus gratis op consult komen!
Je hebt in sommige gevallen een verwijsbrief van de huisarts nodig, klik hier om deze te downloaden en in te laten vullen.

Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je nog extra uren dieetvergoeding krijgt, hiervoor kun je je eigen polisvoorwaarden raadplegen.

Zijn de uren dieetvergoeding op? Dan gelden bovenstaande tarieven en krijg je van ons een rekening voor de afgenomen consulten.

Behandeltijd

Dieetbehandeling bestaat uit een consult op het spreekuur of een bezoek aan huis en tijd voor bijvoorbeeld het berekenen van de voeding, een dieetvoorschrift, E-consult en regelen van medische drinkvoeding. Deze tijd wordt “individueel dieetvoorschrift” genoemd.

Directe toegankelijkheid diëtist (DTD)

Je kunt bij ons vaak terecht zonder een verwijsbrief. Echter, de volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief van je (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering:

CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, ONVZ, DSW, Ditzo, de Amersfoortse, Friesland verzekeraar, Kiemer en Zorg en Zekerheid.

La Vita Sana heeft een contract met de volgende verzekeraars:

CZ, OHRA en Nationale Nederlanden

verzekeraars

Staat je verzekeraar hier niet bij, neem dan even contact op.