Tarieven

Tarieven per 1-1-2020

1e consult
± 60 minuten consult + 15-30 min individueel dieetvoorschrift
€110,-
Vervolgconsult lang
(30 minuten)
€38,-
Vervolgconsult kort
(15 minuten)
€19,-
Alleen wegen moment
(4 x per maand ± 10 min)
€35,-
Voordelige strippenkaart 6 consulten (15 minuten) €95,-
E-consult, per verstuurde e-mail €19.-
Skype/videobellen consult (per 15 minuten) €19,-
Weekmenu’s koolhydraatbeperkt, per 4 weken €30,-

Dieetverklaring belastingsdienst invullen: 15 euro

EMB test:

De kosten bedragen 170 euro voor bestaande klanten. Na de afname plannen we een vervolgconsult in en nemen we samen de uitslag en het persoonlijke behandelplan door, waarin veel praktische tips staan voor het herstellen van de eventuele tekorten/belastingen.

Als je graag de bloedtest wil doen, maar nog nooit op intakegesprek bent geweest bij mij, kun je de EMB test doen voor 190 euro. Dit is duurder omdat wij eerst een intake gesprek moeten afnemen zodat wij je klachten en wensen helder hebben. Na de afname kom je na 4 weken langs en bespreken we de test en krijg je alles via de mail.

Indien u verhinderd bent dient u 24 uur van te voren af te bellen, anders zullen we de gereserveerde tijd in rekening moeten brengen. Zie Leveringsvoorwaarden

De thuisdiëtist

Wilt u graag dat de diëtist bij u thuis komt? Dit kan! Voor alle huisbezoeken binnen een straal van 10 km vanaf de praktijkadressen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Woont u buiten deze straal dan zijn de kosten 0,50 cent per km vanaf het praktijkadres.

Als u gebruikt maakt van de thuisdiëtist komt u niet in aanmerking voor dieetvergoeding via de verzekering. U zult de factuur zelf moeten betalen.

Is er een medische indicatie voor een huisbezoek? En heeft uw (huis)arts een verwijzing gemaakt dan komt u wel in aanmerking voor dieetvergoeding bij uw verzekering.

Vergoedingen 2020

In 2020 is er weer 3 uur dieetvergoeding vanuit de basisverzekering. Alle zorg geleverd vanuit de basisverzekering gaat eerst van uw eigen risico af. 3 uur dieetvergoeding is maximaal ongeveer 180 euro wat van uw eigen risico af kan gaan. Dit staat gelijk aan 3-4 consulten.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico en kunnen dus gratis op consult komen!
U heeft in sommige gevallen een verwijsbrief van de huisarts nodig, klik hier om deze te downloaden en in te laten vullen.

Indien u aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat u nog extra uren dieetvergoeding krijgt, hiervoor kunt u uw eigen polisvoorwaarden raadplegen.

Behandeltijd

Dieetbehandeling bestaat uit een consult op het spreekuur of een bezoek aan huis en tijd voor bijvoorbeeld het berekenen van de voeding, een dieetvoorschrift en regelen van medische drinkvoeding. Deze tijd wordt “individueel dieetvoorschrift” genoemd.

Directe toegankelijkheid diëtist (DTD)

U kunt bij mij vaak terecht zonder een verwijsbrief. Echter, de volgende verzekeraars eisen een verwijsbrief van uw (huis)arts om in aanmerking te komen voor dieetvergoeding vanuit de basisverzekering:

CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, ONVZ, DSW, Ditzo, de Amersfoortse, Friesland verzekeraar, Kiemer en Zorg en Zekerheid.

La Vita Sana heeft een contract met de volgende verzekeraars:

CZ, OHRA en Nationale Nederlanden

verzekeraars

Staat uw verzekeraar hier niet bij, neem dan even contact op.

0